Gold Care
NAYAK partner in prestigieus Boeing GoldCare onderhoudsprogramma


AMSTERDAM, 4 oktober 2011 - Boeing Commercial Airplanes heeft Nayak Aircraft Services, met onder andere een vestiging op Schiphol, geselecteerd als partnerbedrijf voor het uitvoeren van het Boeing GoldCare-onderhoudsprogramma. Het GoldCare-programma is een door Boeing ontworpen onderhoudsconcept voor het maximaliseren van luchtvaartoperaties van de Boeing 737 Next Generation en de Boeing 787 Dreamliner.

Klik hier voor informatie over GoldCare 787

Nayak is de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van vliegtuigonderhoud in Europa, en beschikt over kantoren in Keulen (Duitsland), Amsterdam (Nederland) en Rome (Italië.)


Traditioneel vallen vliegtuigonderhoudsdiensten onder de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij.

Boeing realiseerde zich dat door het creëren van een wereldwijd team van maintenance, repair and overhaul (MRO) partners de efficiëntie van het onderhoud voor zijn klanten significant kan verbeteren.

GoldCare biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning aan luchtvaartmaatschappijen vanuit een centraal aanspreekpunt bij Boeing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de laatste technologieën om operationele gegevens om te zetten in diagnostische informatie, waardoor de efficiëntie verbetert en de beschikbaarheid van vliegtuigen wordt gemaximaliseerd.

NAYAK is één van de eerste partners die de GoldCare-status krijgt toegekend en de eerste partner die binnen het programma zowel line als base maintenance voor zijn rekening neemt.

“Het is overbodig om te zeggen dat wij zeer trots zijn dat Boeing NAYAK heeft gekozen om een sleutelpartner in zijn GoldCare-programma te worden”, zegt Herbert Busch, oprichter en Managing Director van NAYAK. “In een wereld van steeds verder groeiende passagiersvolumes en strakkere vluchtplanning wordt het voor een MRO steeds belangrijker om locatie-onafhankelijke diensten te ontwikkelen die onze klanten in staat stellen hun beloftes aan de klant te vervullen. Dit partnerschap laat zien dat NAYAK in staat is precies datgene te doen.”

NAYAK werkt momenteel voor honderd luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op 23 luchthavens in Europa en Rusland. Naast dit uitgebreide werkgebied en bekwaamheid op het gebied van lijnonderhoud in Europa biedt het bedrijf technische expertise, betrouwbaarheid, een constante ‘drive’ om te verbeteren en een hoge servicekwaliteit. In 2009 won Nayak de Gouden FD Gazellen van het Financieele Dagblad als snelst groeiende bedrijf in de regio Noord Holland.

Busch besluit: “Het verwerven van de GoldCare-status past in onze strategie om in toenemende mate de link te worden tussen vliegtuigfabrikanten en hun klanten, de luchtvaartmaatschappijen. Deze mijlpaal is een nieuwe stap naar onze ambitie van een wereldwijd serviceaanbod. Het feit dat Boeing ons team vertrouwt is een compliment voor alle NAYAK-mannen en -vrouwen die ons geholpen hebben succesvol te zijn. We kijken ernaar uit om te doen waar we morgen toe in staat zijn.”
Over Boeing
De Boeing Company is ’s werelds leidende vliegtuigbouwer, gekenmerkt door de meest complete familie van commerciële straalverkeersvliegtuigen, en is de grootste exporteur van de Verenigde Staten. Boeing Commercial Aviation Services heltp klanten hun winstgevendheid te verbeteren met een wereldwijde ‘24/7’ ondersteuning, het leveren van lifecycle solutions, materialen, engineering diensten, efficiëntieoptimalisatie en training.

Over NAYAK
NAYAK Aircraft Services is een private onderneming en onderdeel van de NAYAK Group die in 1974 is opgericht door Herbert Busch en Germán Larrabe. Met ongeveer zeshonderd medewerkers geven Larrabe en Busch leiding aan de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van vliegtuigonderhoud in Europa. NAYAK is in opdracht van meer dan honderd luchtvaartmaatschappijen actief op 23 Europese luchthavens. Het Europese netwerk omvat ‘stations’ in Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk, Finland, Polen, Albanië, Kosovo en Rusland. De NAYAK Group beschikt over een uitgebreid aantal vliegtuiglicenties, wat het bedrijf in staat stelt om zowel lijn- als basisonderhoud te verrichten aan vrijwel elk regionaal vliegtuigtype op de markt. Kijk voor meer informatie op www.nayak.aero.

-- EINDE --